THE END

okej nu stänger jag den här bloggen. slutar skriva åtminstone. tänker inte förklara varför. kanske börjar jag på annat håll, och kanske får du veta var. hejhej.

barbie girl

idag har jag

väckts av städerskor som påstår att de inte kan städa.
somnat ute i värmen och blivit yr.
fått en tröja som andrea gjorde åt mig.
valt en högst personlig rubrik på blogginlägget som är jättelångsökt.
ritat färdigt en till bild på beställning, medans jag sov i solen.
tänkt ytterligare på hur drygt det är med bråk och hur drygt det är att 90% av tiden med mina nära och kära de senaste månaderna bestått av bråk. och det är ungefär så drygt som det kan bli. om möjligt drygare är att jag inte kan göra något åt det nu. ofast kan man det, men nu är det inte så. så jag får tycka att det är drygt.

meredith brooks - bitch


aubergine på menyn

jag förstod inte emil, men jag tog bort allt nu för jag tyckte det var dåligt.
fortfarande ingen som kan hacka lök, obegripligt.


långa minuter

fick precis ett fint meddelande. nej, inte sms. är nästan glad att vädret är grått, så länge det inte regnar, och jag har för tillfället på mig den skönaste tröjan någonsin, nästan. det är min mors men jag ska nog ta den, eller köpa en likadan. tänkte köpa en sån där Icas Vegetalepizza för 9.50 om en stund och trycka i mig här mellan väggarna som bara ger mer eko för var dag som går, känns det som. fast jag vill vara ensam, det vill jag. väl? det blir nog bra när jag träffar alla ikväll men tyvär är ett midsommarfirande det sista jag vill ha just nu. här är låten jag trodde jag kommit över men alltid faller för lika hårt


epic fail! epic fail? epic fail.

jag klantade till det i huvudet, välte värderingarna och gick ändå dit. man kan ju kontrollera sig ändå, tänkte jag. men det kunde jag väl inte. inte till hundra procent. försökte vara nonchalant i alla fall, hoppas att det märktes åtminstone lite. "ska man kanske sätta upp snäppet hårdare regler för att slippa sånt här?" tänkte jag sedan, men vem försökte jag lura där? jag behöver väl inte riktigt slippa det ens, det gick bra att lämna det sedan. och jag har inga regler att styrka. jag har ändå aldrig lyckats sätta upp gränser för mig själv, jag lär mig nog mer på att utgå från att inte ha några för att sedan landa på min egen nivå till slut. att klara livet gör man ju bara genom att öva och principer är för svaga personer, vill jag tro.


music gets the best of me, but guess who gets the rest of me
sophie ellis bextor


favorit i repris

Tobias - Var blir det för mat idag?
Martin - Varulvar med ris.

först nu känns det att det är lov

happ happ, som far min säger.

det är socker i händerna på oss och i natt badade jag, halv tre i byttorpsjön. kom på nu att den egentligen heter något annat, kolbränningen? vet inte. skit samma, det var i alla fall typisk sommarnattdimma över vattenytan och jag och cissi skötte oss rätt bra måste jag säga, inga illtjut och så. igår kom våra singlar från roque på cloudberry records, de är jättefina. dagen skall jag ägna åt att rita en tecking på beställning som jag fortfarande inte riktigt fått grepp om vad den skall användas till. snart kommer maxim hit och vi ska dricka frukostkaffe på balkongen. snarare lunchkaffe men vi är nyvakna så det blir visst frukostkaffe.

planera

en till grej var det.
är det någon som vill ha grillfest med mig där man bara dricker coca cola?
helst ska du ha en bra trädgård, för det har inte jag någon. gärna sjöutsikt.
och är det någon som vill åka till paris med mig nästa höstlov?
snälla.
"du vet att du är i borås när... du vill åka därifrån"
- en viss aiina jag stötte på igår, hon är fin

förmiddag

sitter i en skjorta som inte är din, fast det motsvarar inte hela grejen när jag tänker efter. och egentligen bode jag väl tacka för jag har trevligt hela dagarna i princip och så vidare. jag gör mig för full för att inte komma ihåg när jag gick och lade mig men då slipper jag ligga och våndas i 2 timmar och tänka så det knakar mellan gråtattackerna som annars. men idag ska jag inte dricka. får se hur det går med sovandet. bäst för dig att du också har det bra i alla fall, jag menar annars smittar du mig nästa gång vi ses och är karusellen igång. krävs bara en liten felsägning antar jag. vi får hålla oss till trevligt kallprat och sådant som bara sliter sinnet på lång sikt men inte ställer till en scen på plats. men det är väl ingen fara, du kan ju sköta dig själv har du sagt. så bra. hejdå.

alkoholsanning

DU SKA VA PRESIDENT
och
JAG ÄR EN IDIOT

sommarregn är vackert, det är ju allmänt känt

idag fick jag betyg i en kurs jag inte gått, ganska skönt ändå. säkert helt fel också, men det var datakunskap så jag bryr mig inte speciellt mycket. nu håller jag på och syr, det går åt helvete och jag känner mig värdelös. men det borde jag inte, jag har ju faktiskt ingen större erfarenhet av symaskiner. tror jag är bättre på handsömnad, knyppling och stickning. makraméer.

på tal om garn och sådant, imorgon ska jag hälsa på en silverängel uppe på tullen för att äta avslutningstårta. det är alltid så svårt när man haft dåligt samvete länge för att man inte hälsat på, sedan åker man dit och känner sig snäll, hon skiner upp i hela ansiktet, kroppen, tonen. jag trycker i vanlig ordning i mig några kakor extra för att hon insisterar, hon berättar allt om mina kusiner fem gånger för att åldern sviker och sedan vill hon så gärna att man stannar. fyra timmar försvinner med radio, hemmets journal och pommac? min tidsuppfattning och nästan all fattning egentligen har redan rubbats ändå och jag säger att jag kan stanna lite till, för det kan man alltid. det kan man. värmer det henne gör jag det mer än gärna och jag gillar att känna mig som en femåring varje gång man är där, att kika på ändlöst många porträtt på farfar i finrummet. skribenten jag knäppt kände, men som lärde mig mer än många andra. allt det bygger ändå på mitt inre och stärker mitt verkliga jag. slutar känna mig värdelös, vem bryr sig om jag är kompis med symaskinen eller inte? så jag kan absolut stanna lite till. men det syns på henne hur hon inte orkar mer, trots att hon längtat. hon måste sätta sig i soffan och andas fast hon suttit still hela tiden jag varit där. hon måste lyssna på tystnaden igen fast den sliter i hennes kjolar till höger och vänster dygnet runt. hur allt som knappt är någonting blåser förbi och gör henne så otroligt trött. hon är också en kvinna av glas, småländskt glas. sedan måste jag tacka åtta gånger för att tycka att det blivit rättvist, jag borde nästan tacka tio för allt fika hon stoppar med mig. jag kramar det som mest är tröjor, koftor och sjalar som sveper om ett mjukt litet skelett kring det sköraste hjärtat jag känner till. ta emot femhundralappen utan att blinka, trycka den i regnjackans innerficka, eftersom det alltid regnar när jag hälsar på farmor har jag antagligen den på mig imorgon också. sedan springer jag automatiskt ner för trapporna, först för att jag tror att jag har bråttom som vanligt, men det har jag ju inte. det är för att hon ska slippa se mina snart våta kinder, de syns inte när jag sedan vinkar utifrån i regnet istället.

dessutom har hon säkert fullt upp att torka sina egna.

Idag hade jag, John och Jonas våffelkalas. Tor kom förbi också.

jag vet inte hur det är med dig men jag får dagligen hålla mig ungefär tre gånger för att inte börja hyperventilera så min omgivning tror jag fått astma. för det har jag ju inte. nej det är bara något stormar runt inuti och rispar hårt, på glaskanterna. för jag är gjord av glas, inuti. men det syns inte, för jag byggde ju något som skulle se ut som stål utanpå. nu vet ni att det inte är det, det bara ser ut så. lite löjlig ser jag säkert ut också, så löjlig, och stål, det kan ju bli ungefär kaffekopparna på liseberg. det är jag, det. jag kanske borde bygga ett bomullsskal åt mig själv istället, köra på grön-rosa kanindräkt så utgår folk från att man är snäll också. hur som helst kommer den här bloggen bli riktigt jävla asdryg framföver så ni behöver inte kika in här ett par gånger i veckan för att se om jag skrivit om något käckt, för det kommer jag inte. det kommer bara bli som långa, ordbajsande och iskalla brev till allt som rispar glaset. du, till exempel. kan försöka ha fina rubriker istället. första intrycket betyder ju mycket. nog med visdom, god natt.

mrs å

klart som fan att jag skall komma på nu att jag ångrar allt jag gjort sedan ungefär februari 2008 också.
det är väl det då, okej det var mitt fel att stämningen blev dålig.

vemodets tid

men vad ska man göra åt det?
det går inte att tygla ändå.

jag skall bara flyta med nu, låta den största utmaningen vara att få ut något bra av allt istället för att försöka vända det till mitt eget verk. jag är ju osäker på hur jag vill ha det ändå. nu behöver jag inte försöka på ett tag heller, lovet hägrar och ingen bryr sig ändå på sommaren. lite så. det som är, det är och det som inte är det kommer väl eller så gör det inte det. som om det vore hela världen? jag ska nog försöka motstå frestelser också, har bilvit lite för mycket dittrillande om man säger så det senaste. pengarna, tiden och humöret har liksom gått åt på onödiga saker. jag tror jag kommer kunna sträcka på ryggen efter sommaren. jag tror faktiskt det.


om dina likgiltiga ögon bara kunde sluta stirra in i mig också skulle det vara bra.


varför är ordet för palindrom inte ett palindrom och andra livsfrågor

varför är jag inte kompis med emil jonsson på facebook?
vad är mitt lösenord till spotify?
varför tar folk kort på så extremt tråkiga saker för att visa folk på internet?
varför felstavar min finskspråkiga mamma perkkele?
varför har morrissey artonårsgräns på åhaga men inte i göteborg?
varför är jag alltid missnöjd med min kväll när jag varit på trägårn?
varör ska morgan som är bäckängs bästa lärare sluta nu, kommer jag ens orka läsa svenska c när han gör det?
varför har så många på msn ett personligt meddelande som lyder "pluggar" när man vet att inte en jävel lyckas med det när det är inloggade på msn samtidigt?
hur många sjuka människor läser den här skitbloggen?
varför har jag ett paket pulvervåfflor i min skolväska?
varför ser jag inte ut som audrey hepburn?
varför vill jag se ut som audrey hepburn?
hur mycket kommer tatueringen jag vill göra kosta?
hur många covers på both sides now finns det egentligen, och framför allt, varför har dolly parton gjort en av dem?
varför tror alla lärare att jag ALLTID menar något helt annat när jag är typ den mest pedagogiska, sansade och vältaliga människan sedan jesus?
har jag druckit för mycket kaffe nu?
dricker jag i övrigt för mycket?
har alla så roligt som det verkar jämt, eller låtsas de flesta lika mycket som jag mest för att försöka få sig själva att ändra inställning?
vet du inte att människor ramlar hårt, precis som du

och jag?

If you hate the taste of wine, why do you drink it until you're blind?
and if you swear that there's no truth and who cares, how come you say it like you're right?
why are you scared to dream of god when it's salvation that you want?


varför har jag inte upptäckt neil diamonds röst förrän ikväll?


återigen

det bästa med problem man har, är att man kan välja själv om man vill fly dem eller ta itu med dem. så om man vill skita i eventuella svårigheter är det fritt fram. så himla superbra. är det kanske jag i själva verket som skall lära av detta? jag vet inte. men jag tror inte jag gör det ändå i så fall, jag håller nog fast vid att jag känner mer för att lösa saker och ting. ett tag till åtminstone.

sömnen kommer som en vän

slutade med balkongversionen, tidigare än väntat. men så är det ju med olyckor.
ikväll blir det rebenschoppen och jag bör nog lämna ifrån mig min telefon.


Försök inte att göra detta hemma

min syster och jag har ett fritidskort. tillsammans. världens sämsta idé. mammas.


Detta fält måste fyllas i

är det nu det blir en porslinskanin att bära med skakiga händer genom vardagsrummet och fumla med när man kommit till tröskeln för att sedan snubbla och tappa den som förväntat, fast man trodde att man verkligen inte skulle man är ju så rädd om porslinskaniner, höra det stackars djuret spridas i 372 separerade bitar över hela balkongen och sedan öppna ögonen och undra om man oroar sig mest över att den gick sönder eller att man har flisor i händerna som gjort små, små fördjupningar ur vilka det sipprar blod? eller är det fotrfarande en vanlig jävla nalle som ligger där svampmjuk och urtvättad under någon kudde i min garderob? vilket vore värst?

portabla problem

Irriterande:

1. Så fort jag varit ensam i mer än två timmar blir jag nervös och antingen ringer jag runt till en massa folk jag egentligen varken orkar prata med eller träffa, stoppar i mig en massa onyttiga saker för att klara av att studera (som i måndags när jag köpte en påse ostbågar fast det är äckligt och 1,5 l pepsi för att redigera film i fyra timmar) eller så somnar jag jättetidigt (som igår, när min dag slutade ungefär 19:45 i soffan)

2. När jag slumpaktigt hittar bloggar vars skribenter är personer jag nästan känner, eller åtminstone känner till och det på dessa bloggar står melankoliska meningar om hur ältande kring det ena och andra krigar om ens hjärnaktivitet med de nya huvudbryn man skaffar sig ett efter ett. Sedan om den här meningen blev korrekt också, det är en fråga för hjärnkontoret.

3. När folk hänger sin jacka över min TROTS att det finns lediga krokar bredvid.

4. Mobiltelefoner med knappljud. Likså iPods med knappklick eller vad det är, HERREJÄVLAR rent ut sagt.

5. När jag bränner min tunga på te eller kaffe, vilket är ungefär en gång i veckan. Varje gång påminner det mig om när jag gjorde det i åttan och var arg hela dagen.

6. Cancer. Det finns mycket som kan få en att må illa, men personligen mår jag sällan så dåligt som när jag pratar om cancer med folk, eller till exempel ser något om  någon som har det på tv.

7. Jag är fruktansvärt rädd för sommarlovet.

8. Att jag är så himla svag. Jag kan inte jobba ordentligt när jag väl får jobb, eftersom det alltid handlar om att servera och det i sin tur kräver i alla fall ett par eller flera muskler i armarna.

9. Att jag över huvudtaget orkar tänka på mig själv så jävla mycket hela tiden.

10. Att jag tror att du inte älskar mig.


 

Fast jag gillar ju att vältra mig i min misär.
- Elenette


nu kom jag på det

jag ska göra en film i sommar. har ju både filmkamera och sprillans nytt redigeringsprogram. jag måste ta tag i det där nu, vem vill vara med? man skall vara medveten om att jag har sista ordet i den här filmen men också att man kan påverka slutresultatet avsevärt och får möjligheten att vara med i en antagligen ganska lång men troligen också mycket trevlig kreativ process. fika kanske man får också. snälla, säg att du vill lägga tid på det här med mig! jag har inte bestämt mig för vad för sorts film det skall vara än, vi kan göra musikvideos, egna manus från någon novell som amanda pettersson skrivit, låtsas att vi gör tv-program, dokumentärer, abstrakta kollage eller vad som helst. nästan.

slut på kurs

nu har jag haft min digitalt skapanderedovisning. och du var inte här mia, men sånt är livet. hur som helst är jag av med den här förbannade kursen nu, och om två veckor ska jag lägga mig på mage och kräkas ut den här terminen och allt den inneburit. de två veckorna som är kvar är väl också ganska packade med saker att göra, men det gör inget. det är småsaker, teaterbiennalen och dessutom är jag som sagt färdig med den mest ångestframkalllande kursen jag någonsin haft. det här sommarlovet har jag knappt något jobb heller, ovant. kanske bröjar jag träna och läsa istället. spela munspel och promenera. sånt jag alltid tänker att jag ska. nu ska jag. kanske skriver jag ett fenomenalt manus till projektarbetet, jag kom ju faktiskt igång riktigt ordentligt igår kväll helt plötsligt. utan att jag hade planerat att jobba med det. inspiration kallas det väl. förresten, mats som har digitalt skapande har ju nutida konst som vi esteter läser i trean också. varför har alla bytt ut den? sara, har du det? det är så trevligt att skriva direkt till sina läsare i bloggen. eventuella läsare. om någon mer vill ha en hälsning är det bara att hojta till, nu har jag 75 minuters lunch och svettiga skor. hejdå.

det här är boa constrictors "biografi" för övrigt:


· 1966: Beach Boys released Pet Sounds

· 1967: Nancy Sinatra recorded Sugar Town

· 1968: Simon and Garfunkel recorded "The Boxer" and by hitting the snare drum at the bottom of a lift shaft the reverbed sound just after "li, li, li" was created

· 1982: Fredrik's dad felt a little peckish for Fredrik's mom

· 1982: Olle is loosing a wrestlingmatch against the christmas tree at the age of one

· 1985: Patrick got his two first LP´s for his 10th birthday from his father. Iron Maiden "The Number of The Beast" and Kiss "Rock´n´Roll Over"

· 1986: Anders got his first mixtape for his 6th birthday from his cousin, including Pet Shop Boys, Europe and Belinda Carlisle among many others

· 1990: Fredrik started his first band called "EXX" with a friend. The band wrote one song but then split up after three days

· 1991: Fredrik got his first guitar from his grandmother Sonja

· 1992: Absolut Kurant was introduced on the market by the Swedish Systembolaget

· 1992: Amanda got struck by panic because of a walking toy cat she got for her first birthday, and broke its neck after only a few minutes
· 1993 - 1996: Amanda was dressed out as Pippi Longstocking both day and night.

· 1994: Olle is found in a restaurant somewhere in Italy sourounded by people from Romania watching Sweden defeat Romania in the quarterfinal in the Football World Cup

· 1994: Peter cried when Klas Ingesson was given the bronze medal in the Football World Cup

· 1995: Peter stopped after being quite successful at trading valuable hockey collector cards against faked autographs. He discovered then one year too late that Curt Cobain had committed suicide.

· 1996: Anders discovered Dinosaur Jr through "Where You Been" and "Without a Sound"

· 2004: The Magnetic Fields released their masterpiece "69 Lovesongs" including the song "Boa Constrictor"

· 2007: Amanda moved away from home and did spend all of her money on buying records instead of food

· 2008: Against all odds, Amanda achieved the highest grade in the course "Ballet A"

· 2008: The band Boa Constrictor was born in Borås, Sweden

(som vi ska skicka till cloudberry records i staterna, eftersom vi skall släppa en 3" split single med the cavalcade som är från england. vi har två låtar var på skivan och de lär väl säljas i ungefär en liten okänd skivbutik i florida. men det är tillfredsställande ändå)