sömnen

"När jag går upp längtar jag tills nästa gång jag ska gå och lägga mig,
och när jag lägger mig har jag ångest för att jag snart ska gå upp."

Som befarat, jag köpte pucko för pengarna.


fast vid åsunden

Mitt kaffedrickande går inte som det ska, men det är väl inte hela världen.

Jag har haft lov i snart en vecka men ändå inte sovit ordentligt än. Som vanligt är jag mer upptagen under lovet än under skoltid. Idag har jag jobbat till exempel. Mest för att vara snäll, för det är inte ens värt de 200 kronorna som jag ändå kommer lägga på att köpa pucko eller tutti frutti på ica. Torr om händerna blir man av det också.

Varför jag uppdaterar om det här vet jag inte riktigt, det enda som är värt att tala om är att jag och Amanda igår skrev en låt som handlar lite om en tillgjord och tråkig kväll som skulle varit bra. Inte helt ovanligt. Hur som helst ska vi försöka spela in lite av musiken idag, och den går inte att lyssna på än, men man kan skriva till oss om man vill, här;
http://www.myspace.com/pojkbandet

Bara för att jag skrev det här kommer jag missa bussen till Borås och få vara en timma extra i Ulricehamn, DUMT.


jaja, men gör något då

det spelar ju ingen roll om man skriker
för alla andra gör det också

hjärtat slår
det slår skiten ur mig


too messed up to sit and settle down, too messed up to even mess around

VARFÖR ÄR JAG ALLTID INHOPPAREN?
VARFÖR KAN INGEN ANNAN TA LITE EXTRA ROLLER?
VARFÖR SÄGER JAG ALDRIG NEJ?
VARFÖR TYCKER JAG DET ÄR ROLIGT ATT KÄNNA MIG STRESSAD ÖVER TEATER?
VARFÖR HAR JAG ALLTID FÖR MYCKET ATT GÖRA I EN OCH SAMMA PJÄS, FRIVILLIGT?
VARFÖR SITTER JAG HÄR OCH BLOGGAR I VERSALER OM DET FAST JAG MÅSTE GÅ TILL SKOLAN?!


den verkliga frågan är väl hur jag ska lära mig två nya och skuttiga låtar tills på lördag utan varken noter eller något att lyssna på. jag har ingen helg den här veckan, vi ses på lovet, eller nåt. om jag inte har tagit på mig för mycket tills dess också. då får man väl vänta till jullovet. nej just det, för det har jag redan också uppbokat till teater. herre gud. vad vore jag utan en almanacka? nu blir väl risken att jag blir så där beroende av att dricka kaffe, usch jag skulle kanske låtit bli det där från början. jag har tappat bort mina favoritvantar också, vart ska detta sluta? inte blir det med sömn i alla fall.

och nu får det vara nog med bloggande på ett tag. ett lite längre tag till och med.

något jag aldrig trodde jag skulle göra

Nu blir det mycket bloggande, nästan varje dag. Så mycket skräp har jag att slänga ur mig. Idag ska det handla om att jag bestämt mig för att testa en sak. Nämligen om det går att få mig att tycka om kaffe. När det i natt tog mig tre timmar att somna igen, och taktittandet aldrig tycktes få ett slut kom jag på att kaffe måste vara den äckligaste smak jag känner till. Det är väl en anledning god nog att se om det går att vända på det, tyckte jag,så trots att jag som vanligt var sent ute denna morgon började jag med en kopp kaffe. En del vet jag redan tycker detta är en fullkomligt dåraktig idé, och det ger mig bara ännu mer vilja att fortsätta. Så kaffe ska här drickas. Svart givetvis. Börjar man med mjölk och socker och sånt där trams är risken väldigt stor att det slutar som med mitt tedrickande, vilket är med alla tillbehör, alltid. Dyrt, onyttigt (onyttigare) samt extra pilleri när man ska fixa drycken i fråga. Så ja, nu är det lunch och jag är hemma för att hämta min mattebok. Gör mig även en kopp kaffe till och nu ska jag sy ihop fyra hål i min tröja. De har varit där sedan åttan och nu känner jag att det är dags att vinka dem farväl. Det gör jag även till er.

Som Emil säger, skriver, uttrycker sig,
tack för kaffet.

seems to be on my mind

Jo, jag gillar CocoRosie, och i synnerhet deras mustascher. De är kanadensiska om jag inte minns fel.  Men det har jag säkert, som så ofta annars. Och angående pop, jag verkar nog vara mer pop än jag "är" men vad ska jag göra åt det? Spelar det någon roll? Till exempel tycker jag ju mer om Bob Marley, The Hives, Thåström och lite annat, mer än mycket popmusik.. som Popsicle, de är väl bara halvroliga. Men jag ska leta reda på deras tal, fast inte nu. Jag är ohyggligt trött. Faktum är att jag sovit tre timmar redan, men gick upp för att se nyheterna klockan tio på fyran. Jag måste sluta se de sena nyheterna, borde väl ta och kolla när svt sänder sina.

Nyss befann jag mig på startsidan denna dator har inställd, msn.se. Eller något sådant. Där finns alltid en ruta med tre bilder på olika händelser som rullar och fångar uppmärksamhet, så klickar man bara på det man är intresserad av. Ibland finns även nogt man kan ta del av, mer än att läsa om det. Till exempel idag kunde man lyssna på ett samtalet från modern som hittade sin son utan huvud hemma till larmcentralen. Vem har lyssnat på det? Vem är så galen i huvudet? Varför skulle man vilja höra något sådant?! Har ni lyssnat på det? Gud så vidrigt.

För övrigt var vi kansne inte fulla alls när vi skrev det där. Men jag var osäker, därför skrev jag det. MEDELTIDSAMANDA däremot, verkade ju vara det. Annars kan hon ju skylla på att hon var nyvaken. Den otroliga felstavningen alltså. Hujedamig, det har varit mycket Amanda den här helgen, eller Amandor kanske jag ska säga. Och mycket tim, även om han bara är en. Han är en snäll pajk. Säger man pajk på andra ställen än i Borås?

Jag måste nästan testa en sån där sweetie någon gång. Fast nu ska jag se något om kosmetika på tv. Nej jag skojade bara, det handlar om olja, peak oil. Fast det handlar ju om kosmetika också. Fast jag vet inte om jag orkar, det är någon irriterande musik i bakgrunden när en man pratar samtidigt som han vickar lustigt på huvudet. Kanske är jag för trött för det.

Way Better Now, Rock 'n' Roll tar död på mig, you name it.

jag och johannes sitter här  (med stockholmskt r) vi vill hälsa till emil jonsson att vi gärna vill ha tiilbaks amanda petterssons tröja (fast det är mest jag som vill ha den/amanda den andra, hon som bloggar. för jag ska få den av amanda, det har hon sagt) vi är inte fulla. inte. det säger johannes i alla fall. men jag är nog det (amanda)  medeltidsamanda sover inte längre och tim har kommit och allt är så nice.

jag ger nu över tangentbordet till amandy ;


JAG ÄR EDDELITDEN"!!!!!! MEDELTIDEN ÄR BÄST


för övrigt vill jag och johannes tala om att "En kärlekshistoria" med Doktor Kosmos, det är en jävla bra låt det. dessutom hatar vi andra människor.

egypten

såhär kul tyckte jag det var att arbeta med egypten i sjunde klass.
helt otroligt ju.
eller det kanske inte var så kul, antagligen var det därför jag lade ner så mycket tid på framsidan till kompendiet i paint.
jag minns inte, men jag hittade bilden på min skolinloggning nu, som jag fått tillbaka. allt jag sparade i högstadiet är kvar. lite häftigt, kan tyckas. mest önskar jag att jag orkade vara lika ambitiös angående just bilderna i mina arbeten numera. det blir ju bara en massa text text text och googlesökningsbilder känns det som. sedan  är jag säkert inte alls lika begåvad i paint längre, också synd. det är nog mitt favoritprogram egentligen. på datorer alltså.

ohja

det bästa med att gå på kommunala gymnasieskolor (som jag kommer på hittills) är att man får ta del av en massa trevliga saker som skolan bokar, till exempel var jag på en skrivarverkstad med matiss silins idag. i veckan kommer ungefär tre föreläsare till bla. bob hansson, ingen är lyckligare än jag. (kanske amanda, men nej jag tror jag är snäppet gladare) förra veckan var niklas wykman från muf på skolan och ja, föreläste, eller vad han nu gjorde. men det missade jag. hur som helst är detta bara inom loppet av två veckor och det gläder mig väldigt mycket.

hahahahah

Bäst idag, och på ganska väldigt jättelänge, var när min mormor idag tänkte dammsuga i köket på min mammas restaurang (hon är en sån som städar så fort hon blir rastlös), inte fann ett uttag i väggen hur mycket hon än letade och därav frustrerat utbrister på ordentligt bruten finska; "Stoppa jag rööfven eller vad jag stoppa den?!"

Eller när hon först tänkte sopa och bitskt gick omkring och sade flera gånger, med ungefär en minuts mellanrum "Nu ska vi suupa"

Kanske är jag extra trött och flamsig idag, eller så har jag inte träffat henne på för länge, men underbart är det idag i alla fall. För övrigt blir det ju inte ens hälften så kul skrivet som när man hör det i verkligheten.

"äntligen helg"

15:00
"tre eller åtta timmars sömn
man är ju trött ändå"

17:00
"några moln på himlen hit eller dit
det blåser ju ändå"

19:00
"två godisremmar hit eller dit
det är ju äckligt ändå"

21:00
"åtta kronor till bussen hit eller dit
man är ju fattig ändå"

23:00
"en flaska vin hit eller dit
man har ju tråkigt ändå"

01:00
"fyra telefonsamtal eller inget
du är ju inte här ändå"
äschdå, egentligen känner jag en lustig vilja att sitta uppe hela natten och prata med någon på msn om drömmar, roliga eller tråkiga lärare och kanske skivomgslag (min högsta dröm när jag var ungefär nio år, var att jobba med att få göra skivomslag). kanske har jag turen att någon annan bland mina msn-kontakter känner likadant. anledningen till att det inte kommer hända mer i verkligheten än så är att alla plötsligt verkar så himla upptagna ikväll. varför är inte jag det? varför är jag upptagen hela tiden när allt och alla andra vill ha några timmar av ens liv, men inte när alla andra är uppbokade som hårfrisörskor. lite beror det väl också på att jag är under 18, men vad skulle jag haft för kul på detektivbyrån på trägårn undrar jag? inte kul alls förmodligen. jag funderar faktiskt på att bjuda ut min mamma på café ikväll, hennes käresta är bortrest och hon har inget bättre för sig än att dammsuga. snart börjar han säkert titta på tv också, det känns lite som min plikt att rädda henne. för jag avskyr tv. jag visste bara förut att jag sagt så någon gång, men den esenaste veckan har jag tittat jättemycket på tv, och OJ så uselt det är.


have a rice day

Jag minns när Timofej och jag pratade om knark, alkohol, träning, stress och andra saker som påverkar kroppen. Han sa något i stil med "Fast det värsta man kan göra mot sig själv, det är ju ungefär att inte sova och äta ordentligt". Idag är jag beredd att hålla med till fullo. jag har ätit nästan bara godis och sovit dåligt.
Och jag är otrevligare än Cruella De Vil just nu.

presens i imperfekt

och där satt jag
högst upp
och log bredare än mississippi river

allt annat tycktes vara så litet
så obetydligt
där uppifrån

så jag såg inte vad de andra sysslade med,
men det verkade som att de hade fullt upp med att vara missnöjda

stavefl

I mitt förra inlägg skrev jag "komm" istället för "kom". Otroligt fult, jag ber om ursäkt. Jag gjorde några fler stavfel tror jag men "komm" var det absolut fulaste. Idag är/var det Last night of the Proms på tv, mitt favoritprogram, nästan. Innan det började såg jag en dansk gudstjänst, kanske det roligaste sedan grill kryddan i matsalen. För övrigt kan jag tala om att mitt nya rum är väldigt litet, och att det i mitt före detta rum idag flyttar in ett nytt dagisbarn, en John. Han verkar rätt fräck (kontrollerad frisyr, ny dator, billiga måndagsbyxor etc.) och hade med sig en påse bullar hit. Kanske är de kvar från igår.

gott gotti gott gott

Jag vet inte vad det tagit åt min familj men den här första veckan i Borås efter flytten har minst sagt bjudits på överraskningar från deras sida. Jag kan ge ett exempel för varje familjemedlem.

1. I onsdags kväll komm jag hem ganska sent. Pappa och Josefine hade gått och lagt sig, jag smyger mot mitt rum, genom köket, som är kliniskt rent. Skurat och torkat. Inga saker framme. FÖRUTOM, en väldigt väldigt stor apelsin mitt på diskbänken. Jag rynkar väl pannan ett par sekunder men tänker inte mer på det, utan går och lägger mig. Dagen efter ringer min far och säger "Jag har köpt en grapefrukt til dig, har du sett den? Den är till dig, Josse fick en powerade så tänkte jag att du också skulle ha något". Det låter kanske inte så konstigt, men det kan jag tala om att det är. Jag undrar hur han tänkte, kanske "Hon är ju vegetarian, så hon vill väl ha en frukt eller nåt".

2. I torsdags slutade jagtidigt, halv tio, gick hem och satt i köket med matteläxan (faktiskt) och från min systers rum får jag diverse beställningar om vattenglas, huvudvärkstabletter och liknande. Hon ligger alltså hemma sjuk. Våra övriga samtal är väl som vanligt mer eller mindre irriterade, men pötsligt, apropå inget alls ropar hon igen och  följande dialog utspelar sig tvärs igenom lägenheten;
"Amandaaaa"
"Ja? Vad är det nu?"
"Det ligger två daim i kylen. De är till dig"
"Va?. ..  vadå, är båda mina?"
"Ja, det är ditt godis!!"
Jag blev så förbluffad. Hon låg alltså och kom på att hon skulle vara snäll och påminna mig om godiset och säga att jag får båda! Som om hon var någon helt annan, kändes det.

3. Jag kommer hem idag, ungefär kvart över tio. Det fanns inte så mycket frukost hemma så min mamma går och handlar. När hon kommer tillbaka säger hon att jag ska blunda och sträcka fram min hand samt gissa vad hon lägger i den. Och vad får jag? Ett kinderägg. ETT KINDERÄGG?! "Tre överraskningar i en" säger hon och ler större än någon Barbie jag haft i alla fall.


Så nu sitter jag här och undrar varför min familj köper massa godsaker åt mig hela tiden, och pillar på den lilla prylen jag fick i kinderägget. Jag tror det är en dinosaur. En luden en till och med. Och vingar har den.


place your bets

och här går jag omkring och har tur och skrattar åt matsalens grill krydda, medans folk svälter utan varken krydda eller nåt att ha det på. teater hit och teater dit, bara så ni vet finns det saker där ute för er allt. bara hoppa på dem.
herregud, jag vet inte vad jag ville få sagt egentligen, mest är jag väl lite igång på allt just nu, och uppspelt för att min skoldag redan är slut. och lite för att jag äntligen fått gå med i föreningen moder jord. sen att jag inte orkar skriva med versaler är ju lite slappt men va tusan. pappa, jag vet att du läser här ibland, jag lovar att jag skriver korrekt i skolan. så korrekt jag kan åtminstone. för övrigt har jag slängt iväg 239 kronor på världens snyggaste vinylplatta häromdagen. kanske får ni se den någon dag. och ja, den var värd 239 kronor, för vad skulle jag annars gjort med dem pengarna? det var ju fantastisk musik på också. sen att jag är pank nu är ju egentligen inget större problem, jag behöver nämligen inte köpa min egen mjölk längre. halleluja. min syster är sjuk. jag funderar på att göra något fint åt henne, en kaka kanske. eller? gör man sådant när ens syster är sjuk?