jajaja

det bästa är alltid möten med människor. men det är så klyschigt och självklart.
och det är väl egentligen det bästa med livet, tänker jag,
så det behöver inte nämnas när man sammanfattar ett år.

bäst 2008

Det är väl såhär års, och kanske dags också, vad vet jag, som folk brukar publicera årsbästalistor i olika kategorier, eller kanske tala om vad som var bäst och sämst med varje månad, ranka festivaler gjorde jag själv ett år till exempel. Jag fyllde ju i någon slags sammanfattande lista om det gågna året på popdjurbloggen, och det var minst sagt marigt med tanke på enorma och konstanta beslutsångest samt att jag tycker om så mycket och många. Ett år är ju långt dessutom. Men nu i morse när jag stod och hängde tvätt, kom jag på att det bästa det här året, alla kategorier, har varit Norpolens debutalbum På Norpolen. Utan tvekan. Men man vet ju inte, än är inte året slut, det är två hela dagar kvar. Men det gör inget om inte något bättre dyker upp, vilket det inte lär göra. Det räcker att det för en gångs skulle är lite för jävla kallt och faller snö. Det gillar jag. Så gott nytt år då, hoppas ni missar grevinnan och betjänten. För det är ju himla kul, och om man missar det, innebär det förhoppningsvis att man har ännu roligare. Nu ska jag äta frukost till Dag Vags härliga blåsarrangemang.


roligt rep igen

Man KAN bli portad från Borås djurpark, fråga Patrick.
Man kan även vakna upp inuti älginhägnaden efter en lite berusad natt, fråga Fredrik.
Man kan även städa, det ska jag göra nu.


promenera

Idag gick jag på Österlånggatan, hemifrån till Sagateatern. Alltså nästan hela gatan, kan man säga, och den är ju ganska lång. Jag lade märke till att ALLA i mitt synfält hade svarta ytterkläder, även jag. Det var väldigt kallt och jag hade min mammas stora halsduk på mig. Väldigt, väldigt stora halsduk. Det smakade kefirfil i min mun och samtidigt som jag gick där och tittade på allt svart lyssnade jag på Fanfanfan. Det var ungefär det skönaste jag gjort sedan jag duschade första gången efter Emmabodafestivalen. Bra att man alltid kan lägga till ungefär om man skulle ångra sig. Synd att man inte tycks ha koll på någonting. Men det kanske är så det är. Ungefär. Nu ska jag och pappa köpa skräpmat, fin fortsättning.

a igen

du hatar mig.

and you wish that there was something you could do
to win back that feeling that was new and fresh BUT
bombs over the strees, bombs all over the subway
bombs on your mind and the people around

jingle hell

Jag borde väl inte blogga på självaste julafton kan man tänka, men det skiter jag i.
Jag har nämligen en till rolig, kanske mer lustig sak, att berätta.

Igår, kom jag hem någon gång efter midnatt. Ja, då kom jag ju hem idag kan man säga, men hur som helst var klockan mycket, och jag var otroligt trött efter dagens julstäd och liknande så jag gick och lade mig omedelbart. Sov gott och så. Idag när jag vaknade tänkte jag ta på mig samma kläder som jag hade igår kväll, alltså de jag tog av mig precis innan jag lade mig i sängen, och därför skulle ligga på antingen golvet, bredvid mig i sängen eller under den (och mig). Men icke. Golvet var tomt. Jag låg inte på eller bredvid dem. Kläderna var borta! Eftersom jag även som sagt städat mitt rum dagen innan var det lite otäckt, tomt och jag blev otroligt förvirrad. Jag letade i andra rum, och undrade var tusan jag gjort av mina plagg. Till slut ger jag upp, tänker att de kommer väl fram och bestämmer mig för att ta på mig något annat, så jag öppnar garderoben. Där, snyggt ihopvikta, ligger både strumpbyxorna, klänningen, tröjan och koftan jag hade på mig igår! Till och med sjalen hade jag slängt upp på garderobsdörren, det som är så jobbigt. Jag hade alltså varit så mån om att hålla rummet i ordning när jag kom hem att jag lagt in dem där, och jag kan tala om att för att vara mig, är det högst osannolikt att det händer. Jag blev nästan lite stolt.


Ett band utan namn diskuterar julklappar. Repar även litegranna.

"Nu har jag ju bloggat för idag" tänkte jag, men äh, jag gör det igen. Jag måste bara dela med mig av något väldigt roligt. tycker jag då, och några till. Idag serrni, repade jag med bandet, det som inte har något namn och följande samtal ägde rum;

F=Fredrik
A=Anders
P=Patrick

(själv lyssnade jag mest, och skrattade)

nöjd F - Alltså, idag köpte jag en julklapp till min mamma!
P+A - Jaha, vadå?
F - En megafon.
A - Hahaha, va? En... va?!
P - Har du köpt en megafon?
F - Ja? Alltså... ja?
A - Det måste vara den bästa julklappen jag hört om i år!
P - Haha, ja, nästan bästa någonsin! Men, kommer hon..
F - Ja alltså hon kommer ju använda den, det vet jag.
A - Ja, men då är det ju en jättebra julklapp

Vidare småsnack om julklappar och jul i allmänhet äger rum, P bjuder på glögg osv.

F - Men alltså, vad köper man till en.. någon som..
P - En MEGAFON!
A - Ja! Hahahah!!!
F - Höhö nä men.. ja. Förresten, NUUU vet jag den perfekta julklappen!!
allvarlig P - Jaså, jaha, vad är det för något då?
en återigen nöjd F - En köttätande växt!
A ser ganska konfunderad ut. P är stum även han.
allvarlig F -  Ja, men, alla skulle ju bli glada om de fick en, eller hur?
P + A tänker efter
P - Hah.. eeh, ja. Ja, det är en väldigt bra julklapp!
A - Hahaha, du är fan bra du Fredrik! Julklappsmästaren!

Vi börjar diskutera hur köttätande växter fungerar, F påstår att det finns i Sverige, som är ungefär som lav på träd och vi gissar lite kring hur de fångar sina byten, och skojar vidare om att mata en hemma med köttfärs.

A - Fast, hur ser de ut?
F - Ja, just denna från teknikmagasinet..
P+A och även jag - HAHAHAHAHHAHAHHHAHHAHA
F - den ser hut såhär (visar med kupade händer)
P+A och jag skrattar friskt vidare åt F
P - Helt fantastiskt, teknikmagasinet!
A - Hahaha, ja köttätande växter på teknikmagasinet?!
P och A småpratar lite i mun på varandra medans F fixar någon sladd
 tills lugn, allvarlig och informativ  vänder sig om F - Ja, sjutti spänn!
P+A och jag igen - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAAAHAH


Sedan drack vi mer glögg och åt pepparkakor, hade även det effektivaste repet någonsin. Kanske berodde det på stämningen. Eller på att alla inte var där, vad vet jag? Det här är säkert inte det minsta roligt att läsa alls och i verkligheten kanske de flesta av er hade haft ganska tråkigt åt det också, men det hade då inte jag. Ni kanske även tycker att jag skriver ut för mycket onödiga repliker osv som förstör det roliga. Men det skyller jag på att jag tycker om att läsa och därmed även skriva exakta manus och jag är mycket för detaljer. Det beror också på att hela samtalet delvis var så roligt just för att det var så långt. Eller så var det för att jag var så fruktansvärt trött., för det är jag verkligen efter en veckas stenhårda repetitioner, och annat tråkigt. Men kul, det var det. Och jag börjar för fasiken meningar med både men och och om jag vill!

måndag

när du blev klar låg du först på mitt golv, sneglandes mot garderoberna. länge. men till slut flyttade jag dig till sängen, där allt hamnar som förr eller senare skall någon annanstans. antingen hamnar man bakom spegeln vid elementet, eller så inne i en av garderoberna, och då minsann är man bortglömd. men man ligger i sängen så länge så jag kan fundera på om man är värd att hängas på väggen. ingen har hamnat där än, den är faktiskt tom min vägg. det kanske har mer att göra med min lathet, vet inte. hur som helst blev det så att du nu ligger på datorn. där inget annat ligger, och där jag vill tro att du ligger ganska säkert när jag tänker efter. just eftersom platsen aldrig besöks av någon annan, eller något annat heller för den delen. men om du nu ligger i tryggt förvar, ganska mycket tryggare än någon annan. är det något som är på väg att bli som förut?


popdjur

alltså, nu är amanda igång igen.
hon har typ åtta bloggar för sig själv, en till pojkbandet och nu även en som vi två ska dela på tydligen. men vi delar ju så mycket annat så det blir nog trevligt. jag har bara en känsla av att alla inlägg kommer skrivas av henne och handla om att hon ska gå till mig snart, som det senaste. men om man vill läsa så ska man skriva popdjur.blogg.se istället för klappklapp.blogg.se. mest för att vi aldrig kan låta bli att lyssna på pop. ganska fult ord när jag tänker efter. p o p. men också för att vi gillar djur. de är fina.

kanske går jag över till att skriva mer där, det får vi se.
det är ju skönt att inte vara ensam liksom.
men jaja, det märker vi väl. hejdåhejdå.

pizza

det är lovmat det.

/ a.

PRESTERA MERA

skitlov. nu har det börjat. allt jag gör gör jag fel, och det jag gör rätt, är kopierat. så det ränkas inte. men som allat annat har lovet ett slut, det får man inte glömma.

var inte rädd för mig
jag är så rädd för ig
sluta fråga hur jag mår


sovlov?

jag kom precis på att det kommande jullovet bara kommer bli ungefär, en grå dimma för mig. nästan så jag hellre har skola, så jag har någonting att skita i. man vill ju ha ett alternativ.
nu kommer jag att kunna välja mellan;
1. gå runt och dricka glögg samt vara gränslöst avundsjuk på de i min familj som är i vemdalen och åker skidor och/eller snowboard i tio dagar
2. gå runt och inte dricka glögg samt vara gränslöst avundsjuk på de i min familj som är i vemdalen och åker skidor och/eller snowboard i tio dagar

inte så stora skillnader.
men jag ska väl försöka räkna lite matte också för omväxlings skull, alltid något. och så behöver jag det, tror jag. usch så intetsägande blogginlägg. så, ja när jag ändå sitter här på köksgolvet och inte orkar gå till mitt rum för att än en gång upptäcka hur otroligt ostädat det är (jag brukar inte bry mig som de flesta antingen vet eller kan räkna ut, men nu är det så att det är så fruktansvärt litet att framkomsten begränsas tillräckligt mycket för att jag ska få panik) tänker jag att jag kan skriva något mer. jag kan skriva om vad det här "and the oh so quiet room" som det ju står där uppe, kommer ifrån. det är inte en så värst lång historia, och så här går den:

i högstadiet hade jag en engelskalärare (lärarinna, whatever) som hette jessica. denna jessica var mycket för sina egna skämt, som ofta genomsyrades av ironi, sarkasm och/eller hånfullhet. vi läste mycket skönlitteratur under jessicas lektioner och inte orkade man sitta kvar i klassrummet jämt nej, så man sade (om man ville läsa mer ostört) att man gick till biblioteket, eller, (om man inte ville läsa utan mest tjôta med någon som det heter när man pratar om ointressanta saker) att man skulle gå till "tysta rummet", som var ett meningslöst utrymme mellan aulan, matsalen och uppehållsrummet möblerat med bänkar och bord. här kunde man alltså plugga i "lugn och ro" eftersom det hette tysta rummet vilket ju får en att förstå att där, där ska man hålla munnen stängd. men även lärarna visste ju att där blev inte mycket gjort, alls, så även jessica. så varje gång någon sade "can I go to the quiet room?" svarade hon med sin allra bästa shakespeareröst "of course you can go to the oooh so quiet room!" så överdrivet som man säger när man är ironisk. sedan varför jag associerar det till min blogg, det är en annan historia. jag kan nämna att svenskalärarna tyckte om att skämta om rummet på sitt sätt, och sade "tyska rummet" då det ofta lät som att folk ville dit, eftersom man aldrig riktigt hör vad någon med bred och ungdomlig boråsdialekt säger. det var det, och nu tog teet slut. adjöss för ikväll.

f.

kuken är tung att bära.

djuret

jag känner mig som tolv och imorgon är det vecka.

slutvecka dock, känns ju mer än bra faktiskt.
upptäckte idag, eller snarare orkade inte låtsas som ingenting
idag, angående att jag antagligen är allergisk mot tomat.
ett hemskt erkännande.

och amanda,
hon har ju fel!
fan, det har hon.
djuret ÄR bra.
http://www.myspace.com/djuretmusik 
och de är inte alls snygga, inte så snygga efter en halvtimma som de var först.
antagligen för att man inte vågade titta ordentligt från början.
tråkigt med verklighet.

så jag stannar uppe med natten, vi kokar ihop så bra lögner tillsammans
röka


pojkbandet

igår var det spelning, gick ganska bra. synd att jag drömde att vi gjorde om den, bättre.
alla tycker att pojkbandet är ett klockrent namn, frågan är bara om de vet varför.
det är så svårt och veta om de fattar, men man vill ju inte fråga.
vi fick inte mat, inte ens mackor. det får inte lokalband.
konstig regel, rockborgen behöver en reform.
det är väl därför jag bara sitter där
och dricker massa kaffe.
meningslöst.


PowerPoint

Jag som var så fenomenal på PowerPoint i femman!! Vad har hänt? Varför har jag struntat i att komma ihåg? Antagligen för att PowerPoint är ett ganska meningslöst program om allt man kan göra i det går att göra 18 gånger snyggare och roligare i ett filmredigeringsprogram.. men, ändå. Jag kunde ju förutsett att någon i gymnasiet ville att jag skulle visa mina färdigheter i detta högst ointressanta program. Skolor vill alltid att man ska visa att man kan något som man inte behöver kunna sedan ändå, trots att alla kan bättre. Jag säger inte att allt är så, eller för enkelt, men en del saker. Ingen som läser digitalt skapande är intresserad av att andända något så simpelt som PowerPoint i framtiden. Ändå, ÄNDÅ måste jag sitta här och göra redovisningen i just POWERPOINT. Men jag börjar nu, ska väl lyckas koka ihop något innan redovisningen ändå. Den börjar ju trots allt om hela 68 minuter. Det snöar ute.

54 minuter senare
Det har gått lite bra och lite dåligt, men jag har inte varit orolig. Jag tänkte att jag ska snacka bort det jag inte kan redovisa bokstavligen. Det är ju trots allt bara delredovisning med projektet. Jag kan ju medans jag står där babbla om att vi har minsann tänkt si och så, även om vi inte har det. För under press tenderar jag vara extremt kreativ ibland. I alla fall den sortens press och den sortens kreativitet. Men Mats kommer inte. Han är fortfarande sjuk. På dörren sitter en lapp, "Närvaro ES07" Jag har kommit underfund med att det bara är estetelever som valt digitalt skapande. Alla vi som inte fattade att det var tråkigt och vad det egentligen handlade om men tänkte att något som har med skapande att göra måste ju vara kul. Och här sitter jag och redigerar central park spegelvänt i vatten, upp och ner och allt vad det är. Extremt tråkigt. Men jag har friskat upp mitt minne angående PowerPoint. Gud så irriterande att det är ihopskrivet. Men jaja. Tråkigt att hälften av oss sysslat med Photoshop i typ tre år innan kursen och jag INTE ingår i den hälften så mina bilder är skämt jämfört med deras. Jag gillar photoshop och vill lära mig men jag orkar bara inte spendera tid till att lära mig ett datorprogram. Sitte timme ut och timme in och anstränga sig så vid en skärm. Det räcker väl som det är med egnelskauppsatser och tjafs. Jag kom och tänka på en annan, liknande sak. När jag var ungefär tio, ville min pappa lära mig HTML-koder och sånt, grunderna. Det är ju inte så svårt. Alltså egentligen. Jag tycker ju det nu, men inget är ju svårt när man lärt sig. Och hade jag inte sagt "Neeej, jag bryr mig inte" som jag gjorde, hade jag säkert kodat vidare som en annan naturdataelev på min fritid, fast långt innan ens de började göra det, kan tänka mig att de startade lite smått i åttan. Men om jag nu gjort det, hade jag redan i åttan antagligen varit så extremt duktig på att koda, att jag nu kanske kunde tjänat pengar på sånt där. Coolt. Men nu är det ju inte så, alls. Å andra sidan gjorde jag väl ändå rätt då, jag är ju inte det minsta intresserad av kodning nu heller. Fast det är skönt att tänka att det kunde varit så, samtidigt lite stressande att komma på att jag kanske lär mig något nu jag borde ta vara på. Hoppas jag upptäcker det i så fall, snart.

S.O.S Familj

Ikväll tänkte jag ta del av nyheterna på ett vis jag sällan gör det, genom att se på tv. Sagt och gjort, men jag stannade även kvar i soffan någon timma efter och tittade på något inredningsprogram eftersom jag inte riktigt orkade göra något annat. Efter detta går reklamen igång och några klipp från programmet S.O.S familj rullar. Jag vet att de flesta program som går på tv nu för tiden handlar om att man får se in i andra människors vardagsliv, och det säljer ju tydligen så låt de larva sig tänker jag ibland, men det här måste ha nått sin topp nu. Någon slags expert säger allvarligt att Ja, Olivia (eller vad hon nu hette, vet inte, men femton år var hon i alla fall) är ju det stora porblemet verkligen... hon.. verkligen rör runt som en elvisp i familjen. En sliskig tvröst frågar "tonåringar, vad ska man ta sig till egentligen?" Sedan får man se när hon slänger igen en dörr, skriker sluuutaaa, och jag hatar dig, springandes och hon skymmer sitt ansikte. Att det ligger ett problem bakom råder det väl ingen tvekan om, och hon är med allra största sannolikhet också mycket medveten om det, men JUST DÄRFÖR SKA NI INTE SÄNDA DET I RIKSTÄCKANDE TELEVISION!!! Det är ju ett problem ni ska ta tag i, inte uppmärksamma. Det är antagligen inte ens ett problem som ligger hos henne, utan som okontrollerat växer i henne, inte minst av att ses som någon som bara ställer till och har problem med att uppföra sig. Även om det även hanslar om att hon kanske är ganska otrevlig och elak, jag vet inte, så är det otroligt fult gjort. I (inte bara) Svergige har det ju sedan hur många år som helst producerats fjantiga program helt utan innehåll som antingen går ut på att folk ska få bekräftelse eller få  rätt, som underhållning. Lite tävlingsprogram hit och dit med, men de är väl lite oskydligare. Det här dock, är inte bara löjligt, onödigt och ett desperat försök att tjäna pengar på ett extremt program. Det är äckligt!!! Det är rent ut sagt äcklande hur så kallade vuxna människor kan med att använda sin makt och idérikedom lägga pengar, tid och energi på att hänga ut andras eller för den delen sina egna barn som ett problem för andra människor, för att tjäna pengar. Om folk blandar in psykologer i sin familj lägger jag mig verkligen inte i, men det är extremt pinsamt inte bara detta, utan även att psykologerna eller vad de nu är, familjerådgivare eller något, går med på något som är så fruktansvärt förnedrande. I alla fall jag blir avskräckt, och tvekar på om jag skulle se den psykologen som seriös eller värd att ens få bära just titeln psykolog. Jag skulle kunna skriva tio gånger längre än det här egentligen, och jag önskar att jag satt på någon lap top och skrev detta som ett utkast till en spalt i någon dagstidning. Jag skulle nog inte ens skrivit annorlunda, jag skulle nog ändå geggat ihop det så här. Det ska inte behövas någon behärskad och välformulerad artikel för att få fram att det här kan vara det vidrigaste tvprogram som gjorts i detta land. Den som inte förstår det ändå, på egen hand, tycker jag borde ta sig en riktig jävla funderare kort sagt.

jag blir så förbannad


kaffe

nu är det säkert (inte alls) någon som undrar varför jag så mesigt lade ner det här med kaffedrickandet. men jag har inte glömt bort kära vänner, det är en sak som är säker!

ett tag tänkte jag skriva att jag ger upp, att jag glömmer öva, att jag inte riktigt orkar engagera mig i det. men jag orkade inte ens skriva om att jag inte orkade engagera mig i det. lustigt nog skrev jag något annat, ganska meningslöst att engagera sig i också, och som inte gav ens mig någonting. hur som helst tänkte jag göra det nu. trevligt nog har det vänt en smula och den senaste veckan har jag druckit säkert tio koppar kaffe. det beror på att jag repar teater tre dagar i veckan i en gammal stor lokal som inte använts på jättemånga år och därför inte är underhållen med speciellt bra värme osv. dock har de övriga i detta av alla teatersällskap jag är iblandad i, allihop passerat 20 år (känns som att man kan dra alla över en kam på den punkten, alla utom min fasters man per) vilket allt som oftast innebär att så fort de kommer dit utbrister tre personer, ofta samtidigt "Alltså åååh kaffe nu alltså, det vore ju bra alltså" och därför har någon släpat dit en kaffebryggare, en skitstor påse kaffe och ett paket plastmuggar. till och med ett paket mjölk nu de senaste dagarna, det är så kallt så mjölken tar nog ingen skada. och gör den det, gör jag det, och då märker vi det imorgon. för idag drack jag en kopp till, med mjölk. två till och med. för jag måste. nästan. jag fryser så mycket när vi är där, vilket är flera timmar i sträck, och jag vill gärna vara lite igång när jag ska försöka mig på att vara fågelskrämma i tre timmar en onsdagseftermiddag. och ja jag vet att jag tänkte köra på svart kaffe, men det är så ohyggligt varmt och bränner i min mun. som ni hör är jag känslig mot/för (vad säger man?) temperaturer som inte är kring +22 ungefär. jag har även, nu när jag ändå kommit igång, slängt i mig ett par koppar de senaste gångerna jag varit på rockborgenmötena. utan mjölk dock, där hinner det alltid svalna lite innan jag får det. det är för att mattias fixar åt alla först och sedan alltid serverar det åt en, det tycker jag är snällt. antagligen för att han är en sådan person som druckit kaffe i minst tre år, inte klarar av att gå till skolan utan det på morgonen, aldrig skulle få för sig att kunna plugga utan en kopp kaffe som håller honom vaken och därför känner att det hör till var människas rättigheter att få kaffe, till nästan vad pris som helst. speciellt när man släpat sig hemifrån till något ställe för att träffa andra människor och försöka åstadkomma något. då verkar kaffe vara extra nödvändigt.

ur balans

när du hamnar på ena sidan
av oss
hamnar jag automatisk på andra


det räcker med en blick
för att det som fanns
mellan


ska bli två
så


röknatt

jag slåss och håller kroppen varm

droppen

jag hatar internet
jag hatar dig
och jag hatar mig

och det är sant
så jag vet inte varför jag ska sitta här och envisas med att blogga varannan dag när jag ändå inte har något att tillföra. jag har nog det, men jag utnyttjar verkligen inte min blogg åt det, och en dagbok som jag skriver med riktig penna i har jag som jag använder, så vad jag sysslar med är lite diffust. det är som att jag fortsätter bara för att jag en gång startade en blogg, och jag funderar starkt på att bara trycka på ta bortknappen. för jag är övertygad om att den finns. det kanske händer, snart.

och alla inlägg jag skriver här, allt jag bara går omkring och vrider mig i, har en tid bottnat i att något jag aldrig riktigt erfarat tidigare. jag har bara så stor lust att låta allt gå mer åt helvete än det gör, för just nu duger varken jag eller något annat och mest skulle jag vilja vara någon helt annan. där fick jag det sagt. jävlar.

"javisst, det fixar jag"
jag tror jag är för analytisk. och jag tor jag är ganska dålig på det, att analysera alltså. jag ser helt fel, och jag ser mycket. mycket fel med andra ord. jag orkar inte riktigt tillåta mig själv att bli för trött eller less på något. när andra blir det får de höra uppmuntrande kommentarer och utifrån ses det som en tillfällig svacka. alla vet att det är det, och jag är mycket väl medveten om att det i mitt fall är det, eftersom det händer mer sällan än det ohänder. redan nu tappade jag väl varenda eventuell läsare, men det spelar ingen roll, det var väl dags ungefär här för resten lär ändå bli sörja. jag vet inte om jag är en av de som brukar försöka rycka upp andra, jag tror inte det. jag är ju så dålig på komplimanger, kritik och saker man säger om varandra helt enkelt. men jag vet ju vad jag ser och vad jag tror om det. och jag är en av de som ser eventuella "svackor" som perioder då man bara är lite trött eller helt enkelt påverkats av lite ditt och datt för mycket en period. och jag klandrar verkligen ingen, alla har mycket att göra, alla känner lite si och så ibland (fatta att jag fårr med både ditt och datt samt si och så hittills, ordförrådet brister dagar som dessa) men när jag själv känner det där, att många saker varken spelar roll eller fyller funktion, ser jag direkt objektivt på det. jag är för rädd för att bli den som stannar hemma tre dagar bara för att det behövdes och jag ser mig själv som svag om jag ber om dispens på något håll, bara för att lätta på trycket lite. jag vet att jag klarar saker, och hur jobbiga de än är, fixas det. allt löser ju sig som socker i vatten, och gör det inte det är det förr eller senare förbi, och då tar man ju inte skada av det, tänker jag. jag är inte den som klagar, skulle man kunna säga. men de tär jag ju verkligen, bara att jag gör det för mig själv. och jag har så fel. för jag är där igen. men jag ser som vanligt att jag inte kan bromsa något nu, bara att det är december gör ju att jag som vanligt sitter fast i både den ena och andra julkonserten/festen/föreställningen och som alla andra har skolarbete att avsluta innan jag går på lov. jag längtar tills dagen då jag går och sjukanmäler mig, trots att det bara handlar om lätta huvudspänningar. då har jag tagit ett stort steg. jag funderar på att ha mitt livs första nyårslöfte detta årsskiftet, något i stil med;
- från och med nu ska jag alltid fundera på om jag verkligen vill göra allt jag gör,
och om jag inser att jag inte vill, så ska jag låta bli. och därmed basta.

för jag är så, ursäkta språket, in i helvete trött på att komma på mig själv halvvägs genom projekt med att vantrivas och inte riktigt göra det för att jag verkligen vill, utan för att jag tror att jag vill.

förresten, ni måste se det här, och höra om ni vill.
det kan vara något av det finaste på hela internet.
http://www.youtube.com/watch?v=-5YTNulQ8qE&feature=related


I can't stop

tired of impressingVARFÖR SLUTAR MIN BLOGG PUBLICERA VAD JAG SKRIVER?
undrar om det här kommer upp.

be gentle to yourself, go find someone else

nej just det ja

J - Ska du ha en eller?
A - Neej tack, men jag tar gärna ett bröd, om jag..
J - VA? Skaru inte ha mat? Vadå, upp med näven här nu och ta en korv!
A - Nej, men alltså, jag.. äter inte kött.
J - ..?
A - Jag är vegetarian.
J - Ja, men då är det ju lugnt, du vet, det är inte kött i korv ju.