nattfjäril

Det är nog ingen större riskt att mode återkommer på min blogg, jag kände ingen tillfredsställelse över huvud taget faktiskt. Men jag vet vad du menar emoll, och ingen har väl undgått känslan av att inte kunna erkänna något sådant för sig själv. På tal om att inte ha något att göra om kvällen, jag tror jag sitter här för länge varje kväll och hoppas på att jag ska få för mig att göra något vettigt. Men efter klockan nio gör jag sällan något alls. Då kan man ju lika gärna gå och lägga sig. Men det händer ju inte heller. Så det blir alldeles för sena nätter, trots att jag inte fyller kvällarna med något speciellt. Ibland jagar jag några djur i mitt rum som flugit in till ljuset, då jag måste ha fönstret öppet jämt och ständigt på grund av den fruktansvärda värmen här i vårt kollektiv. Sedan tänker jag att jag tycks dras mot natten som de dras mot ljuset. Har inget där att göra egentligen, men hamnar där alltid ändå. Djuren dör ofta, riktigt så illa går det ju inte med mig, men det slutar med att jag somnar på tok för sent för att må någorlunda okej nästa dag. Nä, usch. Sen är det hopplöst att somna i minst en timma efter att man lagt sig ändå, också detta på grund av värmen. Så där ligger man och tänker på vad man gör och inte gör, men efter ett tag  handlar tankarna och undringarna om så många andra människor och relationer, händelser och skeenden dem emellan att jag oftast glömmer att jag också ingår i den här världen.

"Man får ju knappt en biroll i filmen om en själv"
som en smart kille sjöng

Nu blev det kanske lite väl självcentrerat och bittert.
Men jag tänker då rakt inte ursäkta mig eller säga förlåt.


modigt

Jag tänkte ge mig på det här med modebloggning. Jag lovar att det bara blir en engångsföreteelse, så ni riktigta modebloggare behöver bara få ont i ögonen en gång på grund av mig, och ni andra behöver inte oroa er över att jag ska börja skriva om läppglans. Men att vidga sina vyer kan ju aldrig skada, tänker jag. Jag kom på att jag inte vet vad modebloggning innebär mer än att lägga upp en bild på t.ex. sin "outfit" för dagen. Sen ska man väl skriva var saker och ting kommer ifrån också?

Okej, jag går uppifrån då.
Det här är vad jag har på mig när jag är som bekvämast!

- Hårband från en gata i Köpenhamn
(jag vet att det är från H&M, men jag sparade 19,50 genom att plocka upp det här)
- Sur min, uppstod automatiskt när jag cyklade hem idag, upp för den där vidriga uppförsbacken
- Sugrör från Systrarna Grene.
- Glas (med tranbärsdryck i) från IKEA
- Nagellack, fick/tog av mamma någon gång
- Tröja från H&M
- Långkalsonger jag tagit/ärvt av min far
- Strumporna är från tredje byrålådan tror jag

Sedan är min allmänt dåliga hållning inte något jag behöver anstränga mig för att åstadkomma, den är där alldeles av sig självt, och gratis.

Känns lite moderiktigt ändå, second hand är ju inne.
För att inte tala om H&M.
Fast snyggast på hela bilden är ju faktiskt papperskorgen,
den är också från det gulblåa möbelvaruhuset.
 

tranbär

Listan på tranbärsdrycker kommer här.

1. Någon dansk variant
som jag inte alls minns namnet på och som finns nästan bara i affären Systrarna Grene. Inte så lätt att få tag i med andra ord, men som sagt, god. Inte så farligt dyr som man skulle kunna tro.
2. Örnäs Herrgård
Kanske inte heller enklast att få tag i, kan hända att det är något skånskt som bara finns här nere, men den säljs för ett rätt okej pris i 1,5 liters förpackningar. Praktiskt för den som inte har tid att ägna sig åt nöjen som att handla jämt och städigt.
3. Brämhults
Innehåller även äpple och något mer vad det nu var. Brämhults juicer brukar ju verkligen vara smarriga, men det här var väl.. varken gott eller äckligt. Dyr, men det är ju allt från Brämhults lilla fabrik (ja, den är jätteliten, och gul). Fast det är det ju värt å andra sidan.
4. Finnerödja
Säljs mycket billigt i koncentrat, väldigt tevligt. Detta märke har även kostat på sig en KRAV-märkning. Dessa två egenskaper skulle kunna fått Finneröjdjas tranbärsdryck att placera sig högre på listan, om det inte varit så att det faktiskt bara handlar om smaken nu.
5. Kiviks
Nästan så ogott det kan bli när det gäller tranbärsdryck faktiskt. Jag förträngde priset lika snabbt som smaken.

Anledningen till att det bara blev fem märken på listan idag beror på att jag brukat denna egendomliga dryck så pass länge att jag inte längre minns alla olika sorter jag testat. Nästa kanske blir Jokk, flera personer har redan frågat om den är så god som reklamen säger. Vilken reklam undrar jag, sen kommer jag på att just det, den som går på tv måste de mena. När ni ändå läst hela vägen hit kan jag passa på att rekommendera bandet Doktor Kosmos, om ni inte redan bekantat er med deras musik. Att de var bra visste jag, men den här veckan (och kanske lite konserterna på arvikafestivalen och i emmaboda) har fått mig att så att säga falla pladask.

asklycka

För den som undrar hur det står till med mitt tutti fruttikalasande kan jag meddela att idag kära vänner hände det gejer! Jag var någonstans i Malmö och gick in på coop konsum, en kedja jag sällan har höga tankar om. Men idag byggdes ett förtroende upp, för när jag fann godishyllan på väg till kassan ser jag inte en, inte två, men jag ser TRE hela lådor fyllda med tutti fruttiaskar. Dessutom låg det några utanför.

Jag gick raka vägen och lade tillbaka bragopaketet jag stoppat på mig, sedan gick jag tillbaka och måttade per automatik upp med fingrarna tre askar tutti frutti. Underbart. Betalade gjorde jag givetvis också, får inte glömmas!

junajted stejts änd oan of ther krejsi ajdeas

Igår läste jag en notis om det, och blev redan då väldigt upprörd. Fast jag kände att det finns inte så mycket att skriva om det. Men dag är det på en annan tidnings löp, och jag blir så ursäkta, jävla förbannad faktiskt.  "Åttaåringar vaxar bikinilinjen" lyder rubrikerna och givetvis är detta något påhitt från amerikat. Tydligen ger skönhetssalongerna på andra sidan det stora vattnet rabatt till barn i ja, åttaårsåldern. Varför jag blir arg är väl inget jag orkar förklara riktigt, det känns så givet. Jag skulle bara sitta och kasta ur mig en massa svordomar tror jag. Otrevligt.

För övrigt är det väl inte speciellt skönt alls att avlägsna hårväxt med vax på det där viset? Om det nu skulle kännas nödvändigt, sen när behövde åttaåringar tänka på sådant? Känner de sig fräschare efter en sådan vaxning, eller gör det bara ont? Hur tänker de som driver skönhetssalongerna, det där kan ju inte vara bra för så ung hud?
Går barnens föräldrar på amfetamin?
Är alla amerikaner hjärntvättade?
Kanske är det ett försenat aprilskämt från TT eller APs sida?
Eller bara påhittat för att pressen ska tjäna pengar?
Drömmer jag?!


Men från Peking hörs det inget.
Eller jo, det gör det ju faktiskt.
Fast jag tittar inte på tv.
Hejdå.

sista veckans siffror

15:00
"tre eller åtta timmars sömn
man är ju trött ändå"

17:00
"några moln på himlen hit eller dit
det blåser ju ändå"

19:00
"två godisremmar hit eller dit
det är ju äckligt ändå"

21:00
"åtta kronor till bussen hit eller dit
man är ju fattig ändå"

23:00
"en flaska vin hit eller dit
man har ju tråkigt ändå"

01:00
"fyra telefonsamtal eller inget
du är ju inte här ändå"


cranberries

Här sitter jag och dricker tranbärsdryck. Äckligt, tänker en del, varför då, undrar några andra. Anledningen behöver vi ju inte brodera ut här, men jag kan efter två veckors stort behov av detta konstatera att det faktiskt är helt okej, oftast. Jag har hittills testat 6 olika märken om jag inte minns fel, och om ett par veckor eller så, när jag provat några till, ska jag dela med mig av en lista över godaste tranbärsdryckerna, så ni andra slipper köpa den äckliga sorten första gången. Det kan ju vara tråkigt. För övrigt är The Cranberries lite roliga, ibland. Fast bara när de sjunger Zombies. Leta upp på youtube, ni känner igen den.

skaoune

jag - "Framtidsgymnasiet, vad gör man där?"
Linnea - "nanaanaana..nanaa"
jag - "Linnea.. hörrö,  vad tror du man gör där egentligen, på framtidsgymnasiet?"
Linnea - "Hmmm.. jag känner att, det måååste vara något... MED SPÅDOM!!"

Bästa tågresan på länge.


sommarslut

Idag åker jag till Lund.
Och så är det.

Detta överlever jag genom att lyssna på Elenette, hela dagen.

Jag älskar ICA

Att gå på det aldrig riktigt längre (men en gång i tiden) kritvita golvet med en korg i ena handen och de nyavtagna vantarna i den andra en hösteftermiddag kan vara något av det bästa jag vet. Sanna Nielsen i högtalarna och doften av kanelgifflar när jag passerar hyllorna med kaffedopp gör mig harmonisk, även om jag inte ska varken köpa eller äta sådana. Ett tänkbart mål kan vara kylen med mejeriprodukter. Mjölk, i massor, så underbart! Jag kan ta vilken jag vill! Andra människor strosar omkring med kundvagnar framför magen och ser lika nöjda ut som om det var en sulky med deras barn i, vilken stämning. Att stå och plocka i avocados, känna att i charken kan jag minsann slippa tänka själv, och löste finns det så jag kan ta så mycket jag vill, det är förmåner, trots att jag inte har något medlemskort. Att sedan kunna uppleva lyxen med en tv ovanför kön så jag slipper ha tråkigt på väg till kassan, är det inte fint?. På apparaterna går omtänksam reklam från centrums kommundelskontor om att man borde ha hjälm när man cyklar - hela familjen! Eller kanske Friskis och Svettis.

Det värsta är ju jag är fullt allvarlig. Jag finner få saker så avkopplande som att gå omkring på ica och göra något så alldagligt som att handla flingor. Och snart måste jag göra det, i Lund, igen. Fast det tråkiga är ju att det handlar om pengar, och då blir allt genast mycket omständigare.


BD

Jag grät på konsert härom kvällen. Tänka sig. Att det var till No time for us stämde precis med min teori om mig själv som en stereotyp. Så himla skönt att veta vem man är. Jag tror för övrigt min kamera är stulen. Nu slipper jag känna att jag springer omkring med 2000 kronor i fickan i alla fall, det kan kännas lite onödigt.


kalas

Jag orkar varken skriva eller kopiera och ändra så det är anpassat efter bloggen, men ta er hit om ni känner för det;
http://klappklapp.bilddagboken.se/p/show.html?id=250717961&directlink=1

Känner jag dig?

Jag älskar att gå förbi er när ni inte hejar. När ni inte ens vänder bort ansiktet sådär pinsamt som en del kanske kan tänkas göra, bäst är när ni tittar rakt fram, som om ni gjort det sedan ni gick utanför dörren, kanske håller lite hårdare i den andra människans hand som följde med, låtsas att det (eller någon svala 200 meter bort) är allt som upptar er tankeverksamhet TROTS att jag ser att ni gör allt för att ignorera mig utan att avslöja att det är medvetet. Hur stegen blir smått stressade, inte för att ni går snabbare eller så men de blir bara lite osäkra, stegen. Jag älskar att ni inte vågar heja, att ni ser att jag söker eran ögonkontakt men kanske vill skylla på, inför er själva att ni inte riktigt känner igen mig eller haft med mig att göra någonsin. Och det handlar ju inte om att ni inte vågar, eller att ni tycker att ni är bättre än mig, det vet jag. Ni också. Anledningen är så mycket mer pinsam. Skulle jag däremot säga hej, skulle eran värld rubbas, eller åtminstone skakas om lite grann. Den där muren ni bygger så stark skulle inte hålla, det går inte att göra en sådan hållbar på tio sekunder. Tyvär. Oftast skonar jag er, säger inte hej utan bara tittar på er, hoppas att ni får skuldkänslor i alla fall. De gångerna jag hejar fnissar jag kanske lite inombords metrarna efter att jag passerat er. Men jag älskar det som sagt. Det är antagligen enda gången jag känner mig bättre på någon annans bekostnad.

Never satisfied

Varför är jag så jävla avundsjuk, när jag inte behöver vara det?

damn, I wish I was a lesbian

ditt fel eller mitt fel eller någon annans fel från början?
jag fattar inte, jag tror det är lite som kent sjunger att den fria viljan var vår tonårsdröm, men vi är bara instinkt, bara djur och allt är lögn.
sen är det ju lite så att allt är så jävla avläsgset, kanske ska man lägga ner, bli nunna?

palla, för att låta lite skånsk

kanske ska jag börja dricka endast rödvin och måla tavlor med tända ljus och lyssna på Edith Piaf både dag och natt, isolera mig i några veckor?

Som folk brukar säga i klassrummet, jag har tre saker jag vill prata om;

1. Tack för en fin festival. Jag är oerhört nöjd med The Whitest Boy Alives spelning, jag tror inte jag varit på någon bättre konsert i hela mitt liv faktiskt. Såhär efter kan jag ju kalla det att jag njöt i fulla drag. Utan att fälla en enda tår. Okej, ni människor bidrog faktiskt också, även om varken ni eller jag trodde det. Fast det kanske vi gjorde?

2. Jag känner mig som en robot, och tänker att det är mitt eget fel. Fast egentligen kunde det varit något annat jag fyllde mina dagar med, något annat jag var tvungen att göra, och lika jobbigt hade det känts. Att man måste göra något. Att allt inte är helt frivilligt, att det i själva verket får mig att skämmas eller känna mig obetydlig eller bara totalt ivägen eller malplacerad. Samtidigt plågas jag ju av rastlöshet och brukar faktiskt kunna ta det mesta med en nypa salt, så jag vet inte vad som är felet egentligen. Kanske borde jag bara skaka lite på axlarna och tänka "åh, vad allt är alla andras fel" som jag tänker ibland när det faktiskt är det. Men just nu känner jag mig faktiskt  helt värdelös. Och det är inte ofta. Och man får inte börja en mening med och. Inte men heller. Men jag skiter i det. Jag skiter även i att kanske bara en person fattar vad jag menar. Himla skoj att minst fyra av er förmodligen pekar ut er själva som denna/denne.

3. Igår såg jag en hel av alla dessa amerikanska, absurda, löjliga, pinsamma, långtråkiga och faktiskt helt meningslösa "komedier" utan att somna.


nu är jag ohyggligt trött.
ojaNoneströmmhsdg